Update 01/08/2019
De werkzaamheden worden verder gezet, nieuwe hinder kan verwacht worden tweede deel van augustus en begin september bij het plaatsten van de constructie, meer gedetailleerde info hieromtrent volgt.

Vanaf maandagmorgen 20 mei 2019 starten de werken om de leidingenbrug voor het warmtenet Oostende over de Ringlaan (R31) te plaatsen. In een eerste fase worden de paalfunderingen geplaatst en de leidingenbrug ter plaatse gemonteerd. Hiervoor zijn grote machines noodzakelijk. Uit veiligheidsredenen en in overleg met de politie werd beslist dat zowel de fietstunnel (doorgang Bredene-Oostende) als het fietspad Groene 62 tijdelijk niet toegankelijk zullen zijn voor fietsers. Deze fietspaden worden dus afgesloten vanaf 20 mei. Op maandagnamiddag 24 juni zullen de fietsers terug door kunnen.

 

Info inzake mobiliteit en omleiding gekregen van politie:

  • Fietspad “Groene 62” (nieuw fietspad tussen Gouwelozekreek en spoorweg) wordt afgesloten ter hoogte van de aansluiting met de brug richting Ganzestraat.
  • Fietsers rijden zoals voor de aanleg van het nieuwe fietspad
  • Fietspad R31 wordt afgesloten tussen Konterdamkaai en fietstunnel. De fietstunnel zal dus ontoegankelijk zijn.
  • Omleiding voor fietsers wordt aangeduid via Slijkensesteenweg en Graaf de Smet de Naeyerlaan, cfr eerdere werken in de Konterdamkaai
  • Fietspaden in principe terug open op 24 juni

Aan de firma’s gelegen tussen de Plantijnstraat en Klokhofstraat wordt gevraagd hun leveranciers en personeel aan te raden zo veel mogelijk via de Gistelsesteenweg, Zandvoordeschorredijkstraat en Plantijnstraat te laten rijden, gezien de te verwachten wachttijden en filevorming in de Zandvoordestraat

 

Verkeer van en naar de A10 kan

  • op- en afrijden via de op-/afrit Oudenburg – kanaal Plassendale – Gistelsesteenweg
  • of op-/afrit Gistel - Torhoutsesteenweg – kanaal Plassendale – Gistelsesteenweg (minder aan te raden gezien de werken in Jabbeke)

We excuseren ons alvast voor mogelijke hinder door deze werken en doen ons best om die zo
beperkt mogelijk te houden.