Zaterdag 7 september: Ringlaan onderbroken wegens plaatsing van leidingbrug

ZATERDAG 7 SEPTEMBER:  RINGLAAN ONDERBROKEN WEGENS PLAATSING VAN LEIDINGBRUG

Op zaterdag 7 september zal de Ringlaan R31 te Oostende onderbroken zijn. Alle verkeer tussen Bredene en Oostende wordt dan omgeleid. De fietstunnel zal ook na 7 september voor een langere periode niet bruikbaar zijn. De reden voor de verkeershinder is de plaatsing van een leidingbrug  voor het warmtenet Oostende. 

Mits goed weer wordt aanstaande zaterdag 7 september de leidingenbrug voor het Warmtenet Oostende over de R31 Ringlaan geplaatst. Daarvoor wordt tussen  04 uur en 18 uur alle verkeer tussen Bredene en Oostende omgeleid. Zowel het Van Glabbekeplein als de tunnels zullen volledig afgesloten zijn voor alle verkeer.
Het verkeer wordt omgeleid via de Prins Albertlaan,  Oudenburgsesteenweg, Stationsstraat en de A10. Wie vanuit het binnenland via de autosnelweg in de richting van Bredene wil rijden, zal al moeten afrijden in Zandvoorde. 

AZ Damiaan is bereikbaar via Hazegras/Konterdamkaai of Gouwelozestraat.

Voor de fietsers zal de omleiding langer duren. Na het plaatsen van de leidingenbrug moet immers nog de aansluiting ter hoogte van de Konterdamkaai gebeuren. Daarvoor blijft de fietstunnel afgesloten van 7 september tot het einde van de werken op 18 oktober. Fietsers van en naar Bredene moeten dan blijvend via de Slijkensesteenweg rijden. Ook het nieuw stuk fietspad over de tunnel van de fietsroute ‘Groene 62’ blijft tot en met 18 oktober afgesloten.

Bekijk de omleiding voor fietsers

De geplande werken zijn cruciaal voor de ontplooiing van het Warmtenet Oostende. De leidingbrug vormt het sluitstuk voor de warmtevoorziening aan het AZ Damiaan en biedt tegelijk doortocht aan de hoofdleiding van het warmtenet naar de binnenstad van Oostende. In de eerstvolgende uitbreiding kunnen dan o.a. Residentie De RA, De Mast en het nieuwe SKY District (SKY towers) worden aangesloten.

Wij zijn ons ervan bewust dat deze werken hinder brengen voor fietsers, voetgangers en autobestuurders en willen hen alvast bedanken voor hun begrip.